Otišli su trener i sportski direktor, na proljeće će se igrati pod reflektorima

Kako je i najavljeno, u proljetnom dijelu trećeligaške sezone nogometaše Čepina vodit će četvrti ovosezonski trener. Tko će to biti trenutačno je nepoznato, ali će ga predsjednik kluba Ivan Žeravica imenovati prije 15. siječnja sljedeće godine, kada je planiran početak priprema za nastavak prvenstva Treće HNL “Istok”.

U koji Čepinčani ulaze s 15. pozicije u konkurenciji 18 klubova od kojih će posljednja dva, zbog reorganizacije sustava natjecanja, proklizati čak dva razreda, tako da je velikoj većini slavonsko-baranjskih aktualnih trećeligaša primarna zadaća zadržati taj regionalni status koji će sljedeće jeseni biti četvrtoligaški. Prihvatljiv zbog više razloga, a što je i ovosezonski natjecateljski cilj kluba smještenog pokraj čepinske Uljare. U borbe za bodove, nakon petogodišnje ere Igora Totha, “zeleni” su na početku prvenstva krenuli s novim, mladim trenerom Inoslavom Damjanovićem i plejadom neafirmiranih nogometaša, što u kombinaciji s nizom nes(p)retnih okolnosti nije postiglo očekivani rezultat, tako da se nakon 11 utakmica Damjanović povukao s klupe. Sljedeće dvije vodio je ozlijeđeni igrač Salvatore Bilobrk a za zadnje četiri etape sportski direktor Ivica Beraković uspio je angažirati Braslava Ostojića, koji je u to kratko vrijeme uspio podići momčad koja je na zimsku pauzu otišla pobjedom u pleterničkom derbiju začelja te tako bitno podignula atmosferu i samopouzdanje koje je bilo poljuljano. Ostojić je dogovorio pomoći do kraja polusezone te se rastao s klubom uz širom otvorena čepinska vrata za neku novu suradnju. Nakon osam godina provedenih na toj funkciji i Beraković je odstupio ne odlazeći, međutim, iz kluba, a njegovu će ulogu, najvećim dijelom, preuzeti budući trener, koji će ujedno biti i menadžer slažući si željeni igrački kadar.

Novih će igračkih promjena na proljeće u “zelenom” dresu sigurno biti, a oni će se u prvenstvenim utakmicama predstavljati u subotnjem večernjem terminu pod svjetlima reflektora jer je pokraj Uljare u tijeku njihovo postavljanje na oba igrališta, dakle, glavnom i pomoćnom…
D.Lekšan/Glas Slavonije