Ostojić kao strateg iz sjene startao osvojenim bodom

Da nogometašima Čepina odgovaraju utakmice u Brodsko – posavskoj županiji pokazali su i u ovom 13. kolu Treće lige – istok budući su u Gornjoj Vrbi kod domaćeg Omladinca osvojili bod odigravši bez golova 0:0. Isti rezultat bio je prije 4 kola na Stadionu uza Savu protiv Marsonije. Još jednom se Čepin pokazao kao tvrd i neugodan protivnik koji je imao svojih prigoda, dok su izglednije i bolje bile one od Omladinac koji ipak nije uspio doći do 6 pobjede u ovogodišnjem prvenstvu.

Gledajući ljestvicu prije 13. kola nogometaši Omladinca u domaćoj utakmici protiv Čepina imali su ulogu favorita jer su imali 4 boda prednosti u odnosu na svog gosta koji se nalazi u donjem dijelu tablice, dok su Vrbljani više prema sredini poretka. Ta razlika na kraju između ova 2 kluba ostala je ista budući je utakmica završila bez golova 0:0. To je prvi put u ovoj sezoni da je Omladinac odigrao utakmicu bez pobjednika jer su do sada imali 5 pobjeda i 7 poraza. S druge strane Zeleni iz Čepina su majstori remija te je njima ovo 6.-ta neodlučena utakmica po čemu ih imaju najviše na trećeligaškom istoku. Domaći trener Ivan Pavković ponovno je imao problema s izostankom igrača tako da sada nije imao od ranije Darija Radića, Ivana Stojanca i Stipu Glavaša te uoči utakmice Karla Baričevića i Ivana Martića.

Nakon poraza od vodećeg Vukovara s 8:1 s klupe Čepina otišao je trener Inoslav Damjanović te je momčad na dvije utakmice u domaćem remiju s Dardom i sada u još jednoj neodlučenoj u Gornjoj Vrbi vodio ozlijeđeni igrač Salvatore Bilobrk. Od danas momčad preuzima bivši trener Marsonije Braslav Ostojić.

Bila su to 2 siromašna poluvremena s malo prigoda na obje strane. Više ih je imao domaći Omladinac koji je bio bliži pobjedi, ali je i Čepin mogao do sva 3 boda. Prvu veliku prigodu za domaće pripremio je Antonio Jurević za Tonija Mrvelja koji je u 30. minuti iz dobre pozicije prebacio okvir gola. U završnici prvog poluvremena sjevnula je kontra za goste u kojoj je Matija Matoković proigrao Mateja Fingernagla kojem je u udarac ušao vratar Omladinac Kristijan Brkić te se s 0:0 otišlo na poluvrijeme. U nastavku se i dalje igra vrlo borbeno, ali korektno uz laganu domaću inicijatvu da bi se u 58. minuti Silvio Velić nakon dodavanja Tonija Mrvelja našao u prigodi, međutim, sada je čuvar mreže Čepina Domagoj Jukić spasio neugodnost i svoj gol. Drugu dobru prigodu na susretu imao je Čepin u 70. minuti preko Zvonimira Fusića kojeg je poslužio Zvonimir Gregić, ali je Brkić još jednom spasio s pravovremenim istrčavanjem neugodnu situaciju. Nakon dugo vremena u sastavu Omladinca pojavio se njihov najbolji strijelac Josip Ravlić koji je dobio minute u drugom poluvremenu te je u 75. minuti imao dobar udarac koji je za malo otišao pokraj lijeve vratnice Čepinovog gola. Posljednju prigodu za pobjedu imao je Omladinac u 88. minuti kada je iz kornera pred gol ubacio Slaven Barišić, ali se udarac stopera Luke Akšamovića zaustavio na gredi te je u Gornjoj Vrbi ostalo Omladinac – Čepin 0:0 i po bod svakome.

Nogometaši Omladinca i dalje očekuju povratak igrača koji im nedostaju kako bi popravili svoj učinak i položaj na prvenstvenoj ljestvici. S druge strane Čepin čeka novog trenera Braslava Ostojića koji će Zelene pokušati dignuti iz donjeg dijela tablice prema sredini poretka.

Josip Šebalj